SIKERES PÁLYÁZAT- 49 millió forint elnyert támogatás

Két fejlesztés is sikeresen zárult a Magyar Falu Program keretében a Tolna megyei Tamási járásban fekvő Nagykónyi településen. Cégünk több éve tartó sikeres együttműködésének eredményeképp újabb építmények épültek, és újultak meg jelentősen javítva ezzel a helyi lakosok életkörülményeit.

Egyrészt a Magyar Falu Program Temetőfejlesztési kiírásában a ravatalozó épülete újult meg egy 15,6 m hosszú 4,9m széles és 4 m magas előtető hozzáépítésével. A fedett beállóval történő bővülés hozzájárul ahhoz, hogy az időjárási viszonyoktól függetlenül méltó módon tudják a helyi lakosok leróni a kegyeletüket hozzátartozóik temetésén. A pályázat tárgya volt emellett egy új egyedi gyártású, egytálcás halott hűtő beszerzése, valamint annak villamos energia fogyasztását biztosító napelemes rendszer telepítése is.

 

Másik sikeres beruházás a Vásártér utca, 14 hrsz-ú és a hozzá kapcsolódó 065 hrsz. ingatlanon található útszakaszának felújítása volt, amelynek köszönhetően a közlekedési infrastruktúra fejlesztése, a településkép javítása, valamint a balesetmentes közlekedés elősegítése is megvalósult egyben.

A projekt során 373,8 m hosszan kátyúzás, 1134,7 m2-en kiegyenlítő aszfalt és azon 5 cm-es kopó réteg készült, a burkolat két oldalán 448,6 m2 padka és 153,2 m2 sárrázó is épült.